Villa TrösT

Ritueel Wiegen

Ritueel Wiegen

Datum

zaterdag 18 december 2021
14:00 - 16:00 uur

Categorie

Locatie
Villa TrösT

Per inschrijving


Zwangerschapsverlies, onvervulde kinderwens en overleden baby’s

Baby’s komen niet altijd luid schreeuwend ter wereld. Soms ontbreekt dat hoopgevende geluid. Maar ook als er wel een goede start is gemaakt, dan nog ligt het gevaar op de loer. Een pril leven kan zomaar ten einde komen. Ook een onvervulde kinderwens is een afscheid.
Ritueel Wiegen is een ritueel om deze moeilijke emoties te doorlopen. Het concept is van Ida van der Lee en Sophie Albers.

Een ritueel is vooral gericht om middels symbolen aandacht te geven aan datgene wat speelt. Met Wiegen gaan we in een zachte en betekenisvol ingerichte ruimte op zoek naar welke aandacht jij of jullie nodig hebben? Heb je misschien behoefte aan zang, geluid of een gesprek. Wil je bewegen, schrijven, tekenen of kleien?

Ida van der Lee is beeldend kunstenaar en heeft zich gespecialiseerd in het vormgeven van rituelen voor dat wat er niet mag zijn, voor dat wat pijnlijk of taboe is. Villa TrösT werkt regelmatig samen met Ida. Ze heeft in Nederland en inmiddels ook in het buitenland Allerzielen weer op de kaart gezet met haar project Allerzielen Alom. En op 4 mei herdenkt ze met het ritueel Namen en Nummers de holocaust slachtoffers. Ze geeft regelmatig les aan de celebrantenopleiding van de Universiteit voor Humanistiek.

Bij onvoldoende belangstelling kan de activiteit worden geannuleerd.

Inschrijven

Maximaal 6 deelnemers.

Selecteer als je maandelijks op de hoogte wilt worden gehouden van onze agenda en (nieuwe) activiteiten.


Om zicht te houden op het aantal bezoekers is inschrijving nodig. Ook als je al een keer eerder hebt deelgenomen.
Als er geen reserveringsformulier wordt getoond, is de activiteit volgeboekt. Als het om een herhaalde activiteit gaat, kan je je voor de volgende inschrijven.
Als de reservering is gelukt, wordt dit op de pagina met een melding bevestigd. En er wordt een bevestigingsemail verstuurd naar het opgegeven emailadres. Niets ontvangen? Check dan ook uw spammap.
Neem bij (technische) problemen contact op met de webmaster

Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten.