Villa TrösT

Namen en Nummer Dordrecht

Namen en Nummer Dordrecht

Datum

zaterdag 17 april 2021
14:00 - 16:00 uur

Categorie

Locatie
Villa TrösT


In de weken voorafgaand aan 4 mei werken we toe naar een collectief ritueel: de herdenking van de weggevoerde joden tijdens de 2e wereldoorlog: Namen en Nummers Dordrecht.

  • Iedereen kan een naambordje maken voor een weggevoerde joodse persoon die woonde in Dordrecht. Je adopteert een naam/persoon en eert haar of hem met een mooi naambordje. De houten bordjes verschaffen wij.
  • Op 3 zaterdagmiddagen vanaf 10 april – tussen 14 en 16 uur – is het atelier bij Villa TrösT open om een houten bordje op te halen.
  • Je kunt thuis het naambordje kleuren/verven/etc. Er kan ook op de zaterdagmiddagen in het atelier van Villa TrösT gewerkt worden aan het maken van de naam met verf, stof en ga zo maar door. De gepersonaliseerde bordjes moeten worden ingeleverd voor 1 mei.
  • Op 4 mei komt er bij TrösT een herdenkingsmoment om de bordjes neer te leggen. De vorm laten we tijdig weten, mede afhankelijk van de coronamaatregelen. Er komt (ook) een foto van je bordje op de website van Joods Monument, achter de naam van de betreffende persoon.

Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten.

Geef een reactie