Villa TrösT

Lichtboom

Lichtboom

Datum

vrijdag 10 december 2021
16:00 - 18:00 uur

Categorie

Locatie
Villa TrösT

Per inschrijving


Herdenken is licht brengen

In de donkere dagen van december gaan we licht brengen op de algemene begraafplaats Essenhof.

Er worden op 10 december om 17:00 uur 1600 lichtjes aangestoken in een cypres. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend ritueel gaat worden.  Een plek waar iedereen die iemand verloren heeft vorm kan geven aan het verlies, de overledene letterlijk in het licht brengen.

We starten om 16:00 uur in Villa TrösT met thee en koffie. We plaatsen in een doorzichtige bal een geschreven wens, gedachte, naam of een foto van een geliefde. Vervolgens lopen we met elkaar naar Essenhof, waar de lichtboom officieel wordt ontstoken. Daar hangen we de wensbol in de boom. Met muzikale en dichterlijke omlijsting van Marieke van Leeuwen, herdenken we buiten onze geliefden.

De lichtboom blijft dag en nacht branden tot en met 2 januari. Na de officiële opening is er gedurende de openingstijden van Villa TrösT nog steeds gelegenheid een wensbol te maken en deze in de boom te plaatsen en na te praten. Essenhof is geopend van 8 tot 18 uur.

We nodigen je van harte uit om dit moment met ons vorm te geven.

Dit is een samenwerking van Essenhof en Villa TrösT

Inschrijven

Maximaal 25 deelnemers.

Selecteer als je maandelijks op de hoogte wilt worden gehouden van onze agenda en (nieuwe) activiteiten.


Om zicht te houden op het aantal bezoekers is inschrijving nodig. Ook als je al een keer eerder hebt deelgenomen.
Als er geen reserveringsformulier wordt getoond, is de activiteit volgeboekt. Als het om een herhaalde activiteit gaat, kan je je voor de volgende inschrijven.
Als de reservering is gelukt, wordt dit op de pagina met een melding bevestigd. En er wordt een bevestigingsemail verstuurd naar het opgegeven emailadres. Niets ontvangen? Check dan ook uw spammap.
Neem bij (technische) problemen contact op met de webmaster

Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten.